De voetbalbond KNVB mag Spakenburg-speler Maurice de Ruiter tuchtrechterlijk vervolgen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. De Ruiter had de zaak aangespannen omdat de bond hem wil straffenvoor iets dat afgelopen zomer tijdens een bedrijventoernooi gebeurde. De aanvaller was van mening dat de KNVB niet mag oordelen over iets dat op een bedrijventoernooi is gebeurd. Van de rechtbank mag de bond dat wel, omdat in het toernooireglement stond dat er gespeeld werd volgens de richtlijnen van de KNVB.
De Ruiter wordt verweten dat hij de scheidsrechter bij de keel heeft gegrepen en heeft geprobeerd hem een kniestoot te geven. Verder zou hij een op de grond liggende speler tegen het hoofd hebben geschopt, een toeschouwer hebben geslagen en ernstige beledigende taal hebben gebruikt. Hij kreeg niet alleen rood, de scheidsrechter deed ook schriftelijk aangifte bij de KNVB.
De bond schorste De Ruiter, maar die schorsing werd opgeschort omdat De Ruiter een kort geding aanspande. Nu de rechtbank de speler van Spakenburg in het ongelijk heeft gesteld, mag de tuchtcommissie van de voetbalbond de zaak in behandeling nemen. Als die oordeelt dat de beschuldigingen terecht zijn, wacht De Ruiter een schorsing van zes maanden tot twee jaar. De aanvaller zelf ontkent de aantijgingen.
Maurice de Ruiter is sinds afgelopen zomer speler van Spakenburg. Eerder speelde de aanvaller in zijn woonplaats Ermelo voor DVS’33, voor IJsselmeervogels en voor Sparta Nijkerk.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelNipte zege Eemdijk
Volgend artikelBerg afval