Het lijkt erop dat Gert Peter de Gunst zijn laatste wedstrijd als trainer van IJsselmeervogels gecoacht heeft. Bronnen bij de club melden aan RTV Utrecht dat de trainer vandaag wordt ontslagen. Ook Erwinvan der Lugt, de voorzitter van de technische commissie, zou het veld moeten ruimen.
Eén en ander is het gevolg van de slechte seizoensstart van IJsselmeervogels in de tweede divisie. Uit de eerste vijf duels werden slechts vier punten gepakt, met een zestiende plaats als gevolg. Dat De Gunst kampt met veel blessuregevallen in zijn selectie, met name in de verdediging, wordt niet als verzachtende omstandigheid gezien.
Gert Peter de Gunst werd vorig najaar aangesteld als trainer van IJsselmeervogels, als opvolger van de opgestapte Berry Smit. Ook toen verkeerde IJsselmeervogels in zwaar weer, en dat werd er niet beter op toen de Vogels onder De Gunst vijf keer op rij verloren. De trainer wist het tij te keren, en IJsselmeervogels voorkwam degradatie. Blijkbaar heeft de Zwollenaar daarmee onvoldoende krediet opgebouwd, want de slechte start in deze voetbaljaargang wordt hem nu fataal.
Erwin van der Lugt, als voorzitter van de technische commissie verantwoordelijk voor de samenstelling van de volgens velen binnen de club kwalitatief te magere selectie, wordt eveneens de wacht aan gezegd, zo melden bronnen.
Gert Peter de Gunst laat weten nog van niets te weten. Erwin van der Lugt is niet bereikbaar voor commentaar.
Ulrich Landvreugd, in het verleden trainer van onder meer Eemdijk en tot afgelopen zomer werkzaam bij het Amsterdamse AFC, is in beeld om de taak van hoofdtrainer tot het einde van het seizoen over te nemen. Landvreugd zou die functie moeten gaan combineren met zijn werk bij eerstedivisionist Telstar.
Voor volgend seizoen heeft IJsselmeervogels Eric Speelziek op het oog. De oud-trainer van onder meer Hercules is nu niet beschikbaar. Hij ligt tot het einde van het seizoen vast bij Sparta Nijkerk.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKom in actie tijdens de World Cleanup Day
Volgend artikelLezing Eva Vriend