Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de PlasticSoup Foundation. De gemeente Bunschoten en Mooi Schoon ondersteunen dit initiatief natuurlijk van harte.
Wilt u ook in actie komen tijdens de World Cleanup Day? Kijk dan snel op www.mooi-schoon.nl/wcd2022(externe link) naar wat u kunt doen.
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie met als doel het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald en wordt waardevolle informatie verkregen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.
Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA. ROVA helpt inwoners van de gemeente om hun omgeving schoon te houden of te maken. Iedereen wil natuurlijk graag een schone leefomgeving. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

Vorig artikelSamen gaan we voor goed scheiden gft
Volgend artikelIJsselmeervogels ontslaat trainer