Op maandag 12 september 15:30 uur hebben meerdere mensen een harde knal gehoord bij het voormalige pand van de Rabobank aan de Broerswetering in Bunschoten. Daarnaast heeft iemand rookontwikkeling gezien.

Erwerd contact opgenomen met de hulpdiensten. De politie was als eerste aanwezig. Agenten hebben geprobeerd om contact op te nemen met de sleutelhouder van het pand. Dit lukte niet meteen. Een buurtbewoner wist te vertellen dat het pand een nieuwe eigenaar heeft en toen is het gelukt om in contact te komen met de sleutelhouder.

Ondertussen was ook de brandweer aanwezig. Brandweerlieden zijn meteen gestart met onderzoek. In eerste instantie wilde de brandweer via een ladder op het dak klimmen, uiteindelijk bleek het ook mogelijk om via een van de naastgelegen panden het dak op te komen. Op het dak bleek een explosie te hebben plaatsgevonden. In het dak zat een gat. De oorzaak van de explosie, is onbekend. Er bleek geen sprake te zijn van brand op het dak. Bij de naastgelegen Chinees waren ze wel bezig met werkzaamheden met een hoogwerker.

De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera nog meerdere metingen gedaan. Toen de sleutelhouder aanwezig was hebben ze ook nog onderzoek in het pand gedaan. Na ongeveer een uur is de brandweer weer retour gegaan.

Het voormalige pand van de Rabobank is op 1 september 2021 verkocht. De nieuwe eigenaar heeft plannen voor (her)ontwikkeling van dit pand. Daarbij wordt ook het huidig pand van de Lidl betrokken. Zij hebben al jaren de wens om hun winkel te vergroten.

Bron: 112 Vallei

Vorig artikelDrugsdealer blijft in de cel
Volgend artikelMaatschappelijke begeleiding statushouders