Afgelopen zaterdag hebben veteranen uit de gemeente Bunschoten-Spakenburg een bezoek gebracht aan Kamp Amersfoort. In dat kamp werden in de tweede Wereldoorlog verzetsstrijders, communisten en joden gevangengehouden.Het Kamp fungeerde als doorvoer kamp voor de concentratiekampen in Duitsland. In de oorlogsjaren werden er zo’n 800 transporten naar andere kampen in Duitsland georganiseerd. De veteranen waren onder de indruk van de verhalen over gruwelijkheden die in het kamp plaats hebben gevonden en realiseerden zich dat tijdens hun uitzendingen nog steeds gewelddadigheden plaatsvinden.
Na het bezoek kwam men samen op de gemeentewerf in Bunschoten. Daar werd afscheid genomen van de voorzitter Barend Hop. Hij werd door burgemeester Melis van de Groep bedankt voor zijn jarenlange inzet. Ook werd de nieuwe voorzitter van het comité Valeri Molenaar verwelkomd.
Mede dankzij de bijdrage van Fish Partners, Koelewijn’s Haringinleggerij, Smedes fine food, Blom catering en VVIJV kunnen de veteranen terugzien op een zeer geslaagde middag.

Vorig artikelNiet trainer maar voorzitter TC doet stap terug
Volgend artikel16 en 17 september: KUNSTroute