In het ‘Meerjarenoverzicht beheer bruggen 2022-2028’ is opgenomen dat de bruggen elke vier jaar worden gereinigd en waar nodig geconserveerd (geschilderd).
In de Commissie Ruimte van 7 september jl.is verzocht om uit te zoeken wat het kost om de leuningen van de bruggen één keer per jaar schoon te maken. Dit is toegezegd, met de kanttekening dat de buitendienst (Snel Herstel) hier geen capaciteit voor heeft en dat het alleen reinigen van de leuningen arbeidsintensief is, omdat de conservering niet mag beschadigen. Om deze reden is een offerte opgevraagd bij een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente werkt regelmatig met dit bedrijf samen bij het groot onderhoud aan en de vervanging van bruggen.

Het laten reinigen van de houten leuningen van 42 bruggen en stalen leuningen van 28 bruggen, waarbij de conservering niet beschadigt, kost € 13.170,00 per jaar. Over een periode van vier jaar leidt dit tot € 41.130,00 aan kosten voor het jaarlijks reinigen van de leuningen. Het reinigen en waar nodig conserveren van de leuningen in het vierde jaar is in het Meerjarenoverzicht al opgenomen.

Vorig artikelMinitriatlon
Volgend artikelHerfst, stoom, kaboutersen ganzenborden.