IJsselmeervogels was tegen Hoek de betere ploeg maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Kian Visser en Mitch Willems dichtbij, maar Hoek-doelman Knipping bleef overeind. Aan de andere kant moestook Vogelsdoelman Jaimy Schaap handelend optreden, waardoor de ruststand 0-0 was.
In de tweede helft was eerst Kevin Sterling dichtbij de 1-0, en even later Alexander Embrechts dichtbij de 0-1. Een kwartier voor tijd hadden de Vogels pech toen Kian Visser uit een vrije trap de paal trof. Het bleef 0-0, de eerste keer dit seizoen dat de Vogels in 90 minuten de nul hielden.
Ook in de eerste helft van de verlenging waren de beste kansen voor IJsselmeervogels, maar Sterling en Willems vonden andermaal Knipping op hun weg. Zo was het ook na 120 minuten 0-0, en moesten strafschoppen de beslissing brengen.
In de strafschoppenreeks scoorden Mike van de Laar, Khalid Tadmine en Adil Haian voor de Vogels. Op 3-3 miste Jordy Ruizendaal. Bij een stand van 4-4 kon Hoek-doelman Lars Knipping zijn ploeg naar het hoofdtoernooi schieten, maar hij faalde oog in oog met collega Jaimy Schaap.
In de strafschoppenreeks trokken de Zeeuwen aan het langste eind, waardoor IJsselmeervogels is uitgeschakeld.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelHerfst, stoom, kaboutersen ganzenborden.
Volgend artikelGratis OV voor 66-plussers met krappe beurs