Kent u mensen die het lastig vinden om gezondheidsinformatie te begrijpen of te gebruiken? Speciaal voor hen is in samenwerking met verschillende gemeenten en de Vrije Universiteit de cursus ‘Gezond engoed met elkaar’ ontwikkeld. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan het verbeteren van gezondheids- en taalvaardigheid.
De cursus start op dinsdag 4 oktober, is vanaf dan elke dinsdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur en duurt 8 weken. In de herfstvakantie (dinsdag 25 oktober) is er geen cursus.
De cursus is voor mensen met Nederlands als moedertaal die moeite hebben met lezen en schrijven en met lage gezondheidsvaardigheden. Dit kunnen mensen met een Nederlandse of tweede generatie migratieachtergrond zijn. Het doel van deze cursus is om te werken aan het begrijpen en toepassen van gezondheidsinformatie en verschillende aspecten van positieve gezondheid, zoals mentaal welbevinden, zingeving en kwaliteit van leven, naast lichamelijke gezondheid.
De cursus is gratis en vindt plaats in het Digitaalhuis in de Bibliotheek Bunschoten, Oude Schans 27. Kent u mensen voor wie deze cursus interessant is? Laat ze dan contact opnemen met Roxanne van Oeveren via pgv@vu.nl.

Vorig artikelEenmalige energietoeslag
Volgend artikelBibliotheek 75 jaar