IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie vertrouwen getankt door gelijk te spelen tegen Katwijk. Het duel in Bunschoten-Spakenburg eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Op voorhand was Katwijk de favoriettegen IJsselmeervogels. De Rooien presteren de laatste weken niet goed en de Katwijkers verloren pas eenmaal. Daarbij heeft IJsselmeervogels in de historie van de tweede divisie nog nooit van Katwijk gewonnen. Maar in deze editie bood de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst vrijwel direct goede weerstand tegen de thuisploeg.
In de slotfase, die een genot was om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer, waren er kansen voor beide ploegen. Zo moest Katwijk-doelman Van Leeuwen tot twee keer toe redding brengen. In de laatste minuut van de blessuretijd kwamen De Rooien ook nog goed weg. Katwijk-speler Levi Bouwense kopte de bal richting het doel van De Vogels maar sluitpost Jaimy Schaap was een sta in de weg.
In de blessuretijd was IJsselmeervogels nog dicht bij de winst. Na een counter ging Kevin Sterling richting het doel van Katwijk. Het schot van de aanvaller van De Rooien werd gekeerd door de sluitpost van Katwijk. Vlak na die poging werd er afgefloten: 0-0.
IJsselmeervogels komt door het gelijkspel op een totaal van vijf punten. Daarmee staat de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst op de zestiende plek.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelBurendag Sprank
Volgend artikelBart Hoolwerf wint eerste massastart