Ook dit jaar organiseert Stichting Orhei opnieuw een voedselactie. Donderdag 29 en Vrijdag 30 september kunt u Orhei vrijwilligers vinden bij de supermarkten Lidl, Jumbo en beide AH’s (zowel Brahmslaanals Tuinfluiter).
Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligers flyers uit. Daarop staan producten die wij u vragen te kopen. Na het verlaten van de winkel kunt u gekochte product(en) afgeven aan onze vrijwilligers.
Wij beseffen heel goed dat niet door iedereen evenveel gegeven kan worden. U kunt echter al voor € 0,50 meedoen. Voor dat geld koopt u al een pak bloem. Onze opdracht is toch om te zien naar onze naasten?
Wij hopen dat u aan deze actie mee wilt doen. Door de stichting te helpen, kunnen mensen in Moldavië geholpen worden.
www.facebook.com/stichtingorhei vindt u foto’s van dankbare gezinnen die vorig jaar voedselpakketen ontvingen.
Het voedsel gaat naar Causeni waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. Ruslan Ciobanu, directeur zorgt voor de verdeling van het voedsel.
Nog steeds is Moldavië het allerarmste land van Europa. Er is veel sprake van emigratie naar andere landen, waar mensen meer kunnen verdienen. Kinderen blijven achter bij opa en oma. Ook alcoholverslaving – mede door de deprimerende situatie voor velen – is een groot probleem.
Het Dagcentrum Gratia ondersteunt gezinnen door de kinderen naschools op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven. Daarmee is het dagcentrum voor veel kinderen een ‘warm’ thuis. De stichting ondersteunt dit huis. Door het werk wat ze doen in hun omgeving, heeft de staf van het dagcentrum goed zicht op gezinnen die hulp nodig hebben. Samen met andere sociale instanties delen ze de voedselpakketten uit aan gezinnen waarvoor dit broodnodig is.
Maakt u liever een gift over dan kan dat op ING rekeningnummer NL61INGB0007488680 t.n.v. st. Help de kinderen van Orhei te Moldavië o.v.v. voedselactie. Of doneer direct via onze website: www.orhei.nl/doneer-nu/.
In elke supermarkt staat een gele bus waar u uw flessenbon of gift in kunt doen.
Heeft u vragen over de voedselactie? U kunt bellen naar Maria Koelewijn (033-2985290 of 06-43703371) of Nel de Graaf (033-2984242 of 06-22890265).

Vorig artikelVierde overwinning dit seizoen voor Eemdijk
Volgend artikelKlaas Zwaan, kunstschilder van een verdwenen dorp