Vrijdag vond in Bunschoten de Lume Ladies Light Trail plaats. Bijna 300 vrouwen vormden een beweging van licht voor Sri Lanka. De vrolijk uitgedoste deelnemers liepen 5 of 10 kilometer langs plekken vanlicht en haalden met hun prestatie ruim 27.000 euro op voor kinderen in Sri Lanka.
Er waren twee routes uitgestippeld. De route voerde door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgedeeld. De Lume Ladies Light Trail startte vanuit De Genadebron. Na een feestelijke warming up door Christina van Studio C vertrokken de deelnemers, de meesten behangen met lichtjes, richting zorg- en wooncentrum De Haven. Daar zongen deelnemers spontaan een verjaardagslied voor een 90-jarige bewoonster en liepen zij de polonaise.
De route slingerde door het centrum van het dorp naar de oude haven. Daar troffen de lopers, bij de Kerkemaat, een pop-up koor dat hen toezong vanaf een met lichtjes versierd balkon. Verderop, bij basisschool Het Sterrenlicht, werden deelnemers verrast met een ‘happy stone’, beschilderd door leerlingen. Eén van de meest ontroerende momenten bleek de samenzang in de Zuiderkerk, georganiseerd door Herma van de Coterlet. “Ik stond er gewoon te huilen”, vertelden deelnemers, “het was zo ontroerend en indrukwekkend!” De boodschap ‘Jij bent licht’ in lichtletters, naast de sfeervol verlichte Hervormde Kerk, bleek ook een hoogtepunt.
Tijdens het uitreiken van de cheque Frieda van de Geest haar waardering uit: “Ik ben zo trots op ons dorp! Al vanaf de start van dit event ervaren we zoveel betrokkenheid; zoveel mensen, ondernemers en organisaties die willen meewerken of sponsoren. Dat we hier nu met zoveel deelnemers staan en zoveel geld hebben ingezameld hadden we nooit durven dromen.”
Het idee ontstond bij de Spakenburgse hardloopgroep de SoulSisters tijdens de lancering van de christelijke vrouwenbeweging Lume, in 2019. Onder de noemer Lume Helpt worden acties georganiseerd om vrouwen in binnen- en buitenland te helpen om hun geloof te delen, in woorden en daden. De opbrengst van deze actie gaat naar hulp voor
kinderen die slachtoffer van (seksueel) misbruik en uitbuiting, een project van Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka.

Vorig artikelGezamenlijke GFT containers
Volgend artikelAmateurscheidsrechter van het jaar 2023