Deze week, de eerste week van oktober vervangt de provincie Utrecht 75 armaturen van de wegverlichting langs een gedeelte van de Bisschopsweg in Baarn.
Het bovenste gedeelte van een proviniale lichtmastmet ledverlichting, tegen een blauwe lucht.
De vervanging is nodig omdat de huidige armaturen aan het eind van hun levensduur zijn. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats waardoor er weinig hinder zal zijn voor het verkeer.
De vervanging in Baarn vindt plaats langs de Bisschopsweg (N414) tussen de Eemdijk en de Eemweg. De aannemer werkt in de avonden en nachten van 5 op 6 oktober en van 6 op 7 oktober, tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden worden met een hoogwerker uitgevoerd waarbij het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden wordt geleid.
De bestaande lampen worden vervangen door duurzame en dimbare ledlampen waarbij de hoeveelheid licht op vaste tijden wordt aangepast. Hiermee besparen we kosten, verminderen we de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen.
De provincie vervangt de verouderde verlichting langs de provinciale wegen gefaseerd en per wegvak. Langs de Bisschopsweg in Baarn gaat het om de laatste 75 armaturen die vervangen moeten worden. De rest is in 2018 al vernieuwd.

Vorig artikelWerk gedeputeerde Schaddelee tijdelijk naar collega-bestuurders
Volgend artikelHonden weer los bij ’t Kleine Zeetje.