Het Eemplein staat woensdagmiddag vanaf 13.30 uur vol met voertuigen van allerlei hulpdiensten. Zij geven demonstraties van hun dagelijks werk en laten zien hoe zo’n wagen er van binnen uitziet. En ja,daar horen zo nu en dan ook de ‘toeters en bellen’ bij.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van criminaliteit? Speel het ondermijningsspel. Dit spel laat bijvoorbeeld de gevaren zien van de productie van (synthetische) drugs. Stap gelijk even binnen bij het mobiele drugslab. M. (voorheen Meld Misdaad Anoniem) vertelt over het succes en de mogelijkheden van anoniem melden.

Zelf actief bijdragen aan een veilige leefomgeving? Op de informatiemarkt zijn meerdere hulpinstanties aanwezig

Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van digitale veiligheid. Op de veiligheidsmarkt controleer je samen met de digitale wijkagent jouw e-mailadres of telefoonnummer op datalekken: Have you been pwned?

Ouders die zichzelf en hun kinderen online willen beschermen, zijn ‘s avonds welkom in de Observant. Schrijfster Maria Genova geeft op woensdagavond 12 oktober antwoord op deze vragen in een gratis, interactieve lezing over cybercrime. Wie bij deze lezing aanwezig wil zijn, meld zich aan via veilig@amersfoort.nl
Meer informatie is te lezen op Amersfoort.nl/nieuws

Vorig artikelOpnieuw verlies Spakenburg
Volgend artikelHerfstvakantie in het Dinobos