Deze week (van 29 september tot en met 6 oktober) is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is deze week extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Iedereen kan iets doentegen eenzaamheid!
1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.
De Week tegen Eenzaamheid wordt dit jaar in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De gemeente Bunschoten werkt samen met o.a. De Boei om mensen die eenzaamheid ervaren te helpen. Daarom worden er regelmatig activiteiten voor deze mensen georganiseerd. Meer informatie over deze activiteiten vindt u in de huis-aan-huiskrant van woensdag 5 oktober. Benieuwd wat u zelf kunt doen als u iemand kent die eenzaam is? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl(externe link).

Vorig artikelHonden weer los bij ’t Kleine Zeetje.
Volgend artikelGouden bruidsparen