Eemdijk heeft in dezelfde vierde divisie B een driepunter gepakt tegen Genemuiden. De eerste kans was voor de Diekers, maar Argjend Selimi wist niet te scoren. Dat lukte Jeffrey van den Dikkenberg welna een half uur spelen. Hij schoot de 1-0 binnen aan de tweede paal.
Na de pauze had Genemuiden het initiatief in handen, maar grote kansen bleven uit. Het bleef lang spannend op Sportpark De Vinken, waarna Jesper van Dalen de bevrijdende 2-0 scoorde in de 88ste minuut. Hij zette daarmee de eindstand op het scorebord.
“Als je zo’n beladen wedstrijd wint, dan is het feest groot”, zegt trainer Willem Romp. “Dit was de overwinning van de discipline. We hadden elkaar in elkaars greep. En de kansen die er waren, maakten wij wel. Dan moet je ook die goal maken.”
Door de zege komt Eemdijk op 15 punten uit zeven duels. Daarmee bezet het de derde plaats, kort achter koploper Swift (18 punten) en nummer twee DHSC (16 punten).
“Als je kijkt naar het beleid van deze club, met vijf spelers ‘van buiten’ en de rest uit het dorp. We moeten het met heel bescheiden middelen doen. Dan is het bizar dat we, ook dit jaar weer, aan de bovenkant meestrijden”, vindt Romp.
Eemdijk – Genemuiden (Vierde divisie B)
29′ Jeffrey van den Dikkenberg (1-0)
88′ Jesper van Dalen (2-0)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelDe Ruiter maakt weer minuten voor Spakenburg
Volgend artikelBingo bij Grace Home