IJsselmeervogels heeft zaterdagin een wonderlijke wedstrijd in de tweede divisie gelijkgespeeld tegen Jong Sparta. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg zagen een 2-0 voorsprong verdampen, knokten zichmet negen man naar 3-2 maar door een hele late Rotterdamse treffer werd het alsnog 3-3 op De Westmaat.
Na iets meer dan een kwartier kwam IJsselmeervogels op voorsprong. Steven Sanchez Angulo schoot met zijn vierde treffer van het seizoen De Rooien op 1-0. IJsselmeervogels bleef kansen creëren en dat leidde in de 32e minuut naar de 2-0. Kevin Sterling zette de treffer op zijn naam.
Vlak voor rust kwam IJsselmeervogels met een man minder te staan. Wessel Boer kwam te hard in.
Trainer Gert Peter de Gunst voerde hierdoor in de rust verdedigende wissels door. Maar al snel maakte Jong Sparta de aansluitingstreffer. Doelman Jaimy Schaap wist aanvankelijk nog de strafschop, die werd gegeven na een overtreding, van Achraf Madi te keren maar in de rebound deed Jerrel Hak zijn oude club pijn: 2-1.
De Gunst zag het einde van de wedstrijd vanaf de tribune. De oefenmeester had na aanmerkingen op de wedstrijdleiding twee keer geel gekregen. Maar daarmee was het nog niet gedaan met de rode kaarten voor IJsselmeervogels. Bradley Martis kon ook het veld verlaten na twee keer geel. De verdediger kreeg eerst geel voor commentaar nadat hij hierop reageerde met een wegwerpgebaar kreeg hij ook de tweede gele kaart.
Het lukte IJsselmeervogels niet om met negen tegen elf stand te houden. Een kwartier voor tijd werd het 2-2 via een kopbal van David Garden. Vier minuten later hadden De Rooien echter weer de voorsprong in handen. Na een voorzet van Kevin Sterling werkt een speler van Jong Sparta de bal in zijn eigen doel.
Met ren- en vliegwerk probeerde IJsselmeervogels om de 3-2 winst veilig te stellen. Dit lukte niet. In de zevende minuut (!) van de extra tijd was het alsnog raak voor Jong Sparta. Rayvien Rosario bepaalde de eindstand op 3-3.
Na tien duels staat IJsselmeervogels op de zestiende plek. De ploeg van trainer De Gunst heeft zeven punten.
En die rode kaart was voor Wessel Boer: “We hebben laten zien dat we een team zijn die voor elkaar kan vechten. We hebben ook goed gevoetbald”, aldus Boer. “We hebben keihard gestreden met karakter. Dit moeten we doortrekken.”
Daar sluit de oefenmeester van IJsselmeervogels zich bij aan. Al baalde hij natuurlijk wel van de afloop van het duel. “Hoe ze hebben gestreden is geweldig. We zijn met negen nog op 3-2 voorsprong gekomen. Nadat de zes minuten blessuretijd erop zaten gingen we gewoon nog even door. Dat is IJsselmeervogels op dit moment, het is ongelofelijk. Ook dit schijnt erbij te horen”, aldus De Gunst. “Ik heb er geen woorden voor van wat hier allemaal gebeurt.”
IJsselmeervogels – Jong Sparta: 3-3
18′ Steven Sanchez Angulo (1-0)
32′ Kevin Sterling (2-0)
51′ Jerrel Hak (2-1)
74′ David Garden (2-2)
78′ Eigen doelpunt Jong Sparta (3-2)
90+7′ Rayvien Rosario (3-3)
Bijz.
40′ Rood voor Wessel Boer (IJsselmeervogels)
63′ Twee keer geel voor trainer Gert Peter de Gunst (IJsselmeervogels)
70′ Twee keer geel voor Bradley Martis (IJsselmeervogels)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelNationale Wecycleweek
Volgend artikelInvaller Admiraal schiet Spakenburg naar de zege