Spakenburg heeft met dank aan invaller Luuk Admiraal in de tweede divisie gewonnen van OFC. De Blauwen uit Spakenburg waren in Oostzaan met 0-2 de baas.
In de eerste helft was OFC gevaarlijker, maarer waren ook wat kansen voor Spakenburg. De ruststand was echter 0-0.
In de 72e minuut was het wel raak voor De Blauwen. Na een voorzet van Vince Gino Dekker wist invaller Luuk Admiraal de 0-1 binnen te schieten.
De wedstrijd kende een spannend slot doordat OFC er een slotoffensief uitgooide. Maar het was Spakenburg dat opnieuw tot scoren kwam. Admiraal schoot met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-2.
Spakenburg staat na tien duels op veertien punten. Hiermee is de ploeg de nummer tien van de tweede divisie.
“Het was van beide ploegen een hele matige wedstrijd. Het was niet best”, blikte doelpuntenmaker Luuk Admiraal terug op het duel. Trainer Patrick Loenen noemde de zege toch wel een opluchting. “Het ging inderdaad niet makkelijk. Maar over het algemeen is deze zege verdiend.”
Admiraal viel in de 64e minuut in. “Je moet heel geduldig wachten tot je er in mag. Toen ik er in mocht heb ik het wel laten zien denk ik”, zegt Admiraal over zijn invalbeurt. “Bij die tweede goal hoefde ik er alleen maar tegen aan te lopen. Hij zat er lekker in.”
“Het is geweldig voor hem en geweldig voor ons”, zei Loenen over de treffers van Admiraal. “Het waren twee goeie goals. En we hebben de winst, dat is het belangrijkst.”
72′ Luuk Admiraal (0-1)
89′ Luuk Admiraal (0-2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelIJsselmeervogels speelde gelijk met 9 man
Volgend artikelDe Ruiter maakt weer minuten voor Spakenburg