In het oosten schijnt eerst nog even de zon, maar geleidelijk is het overal bewolkt. Vanuit het westen trekt een gebied met lichte regen en motregen over het land naar het oosten. Naar verwachting is het ongeveer 2 tot hooguit 3 uur nat. Na passage is het weer droog en vanuit het westen breekt de zon flink door.De wind gaat uit het noordwesten waaien en is matig, in het noorden en bij de Waddeneilanden (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt op de meeste plaatsen op naar ongeveer 16 graden. In het oosten en zuidoosten kan het voor de regen uit nog 17 tot lokaal 19 graden worden. In het westen daalt de temperatuur naar een graad of 14.

Vanavond en vannacht: helder en fris
Wolken en regen trekken snel naar het zuidoosten weg en de avond verloopt over het algemeen helder. Ook in de nacht is de maan goed te zien, maar later verschijnt er wel wat sluierbewolking. In het zuidoosten kan lokaal nevel of mist ontstaan.

Het blijft overal droog en bij een boven land afnemende westen- tot noordwestenwind daalt de temperatuur flink. In het oosten, midden en zuiden van het land kan het kwik dalen naar 2 graden boven nul met grote kans op vorst aan de grond. Elders is het 4 tot 6 graden en direct aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 9.

Bron: Weeronline

Vorig artikelKabouters?
Volgend artikelGezin School Kerk