Het is er aardedonker ’s nachts bij de Ermelose schaapskooi. Een ideale locatie voor beleving van de Nacht van de Nacht. Zaterdag 29 oktober is dit landelijke evenement, waarbij aandacht voor de duisterniscentraal staat. In tegenstelling tot activiteiten elders in Nederland, werken in Ermelo lokale natuurorganisaties nauw samen en verzorgen gezamenlijk diverse nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi. De Nacht van de Nacht vindt plaats van 19-22 uur en is geschikt voor alle leeftijden en alle activiteiten zijn gratis.

Door telescopen kan naar sterren en sterrenbeelden worden gekeken; er zijn nachtexcursies over de hei en door het bos, presentaties over nachtdieren, vleermuizen en wild(aanrijdingen).

De schaapskooi is te vinden aan de Postweg, per auto alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en buurtschap Drie. Kijk ook op www.schapedrift.nl. Er zullen met schaars licht parkeerwachters de weg naar de donkere parkeerplaats wijzen.

Vorig artikelOnderhoud Vebowand Bunschoten
Volgend artikelTaalcafé Kleurrijk