De Vereniging Eemland300 organiseert op zaterdag 22 oktober een rondleiding op de Willemshoeve van de Herenboeren Soest. Deze speciale rondleiding is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe de voedselcoöperatievan de Herenboeren werkt en voor wie zelf een voedselcoöperatie zou willen starten.
Een Herenboerderij is een coöperatief bedrijf, eigendom van ongeveer tweehonderd huishoudens. De boer werkt in dienst van de coöperatie en produceert voedsel exclusief voor alle leden van de coöperatie. Hij levert jaarrond groenten, fruit, eieren en vlees. De leden van de coöperatie delen met elkaar de kosten van de boerderij, wat ze daarvoor terugkrijgen is voedsel.

De Herenboeren van Soest hebben jarenlang gezocht naar een geschikte locatie voor hun boerderij. De coöperatie is begin dit jaar van start gegaan op de Willemshoeve in Soest. In juli zijn de eerste aardappelen, rucola, courgettes en radijsjes geoogst. Tijdens de rondleiding horen we hoe een voedsel coöperatie van de Herenboeren werkt en hoe je zelf zo’n coöperatie kunt starten.
De rondleiding start om 12 uur. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot vijfentwintig. Bij meer dan 25 deelnemers wordt een nieuwe excursie georganiseerd op een latere datum.
Aanmelden kan via de site van Eemland300.nl bij de tab Actueel.
Verslag: E. van Twillert

Vorig artikelKunstgras Aralveldje wordt vervangen
Volgend artikelMooie dag voor VVOB in Naarden