Komend seizoen speelt Niels Butter (23)bij IJsselmeervogels. De aanvaller komt over van OFC Oostzaan, waar hij sinds 2019 speelt. Butter tekent een contract tot zomer 2024.

Butter is geboren en getogenin Oostzaan en begon zijn loopbaan bij OFC Oostzaan. Via AZ Alkmaar (2010-2016) en twee jaar in de opleiding Feyenoord (tot 2018) maakte de aanvaller de overstap naar het Spaanse La Nucia. Het bleek een avontuur van één seizoen onder de rook van Benidorm. Butter ging terug naar OFC en is daar bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht.

De technische commissie over zijn komst: “Niels heeft de afgelopen seizoenen laten zien een technisch en tactisch sterke speler te zijn, die op meerdere posities inzetbaar is. Hij beschikt over veel loopvermogen en heeft laten zien gemakkelijk te kunnen scoren. Niels Butter is het type speler dat we als TC graag aan de rode zijde van De Westmaat zien spelen.”
Verslag: E. van Twillert

Vorig artikelKomend seizoen Jim Hulleman naar IJsselmeervogels
Volgend artikelHerfstvakantie lekker weer?