Bouwaannemer en installateur voor de nieuwbouw van GSG Guido Locatie VMBO zijn bekend: bouwbedrijf Kormelink is geselecteerd voor het bouwen van de nieuwe vmbo-locatie aan de Arnhemseweg in Amersfoort.Installatiebedrijf Verstappen van Amelsvoort voert installaties en voorzieningen uit. Sreven is om de school in 2024 in gebruik te nemen.
Aannemersbedrijf Kormelink, een familiebedrijf uit Haaksbergen heeft ruime ervaring in het bouwen van scholen. Het Brabantse Verstappen van Amelsvoort, ook een familiebedrijf, is een installatiebedrijf in de ruimste zin van het woord.
Directeur Marc-Jan Trouwborst is blij met deze ontwikkeling: We kijken uit naar een goede samenwerking.”
De gemeente Amersfoort en de schoolbesturen hebben een coöperatie opgericht om de onderwijsgelden te verdelen over alle scholen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs zijn in deze investeringsronde aan de beurt voor een huisvestingsscenario, renoveren of nieuwbouw. Omdat het huidige gebouw van GSG Guido verouderd is, is er geld beschikbaar gesteld voor vernieuwing.
Guido heeft onderzoek gedaan en om diverse redenen is er gekozen voor nieuwbouw. Het huidige gebouw is inefficiënt ingedeeld en past niet bij de huidige visie op onderwijs. Daarnaast is het huidige gebouw technisch in slechte staat en is het gebouw verre van duurzaam. Om aan de wettelijke eisen van een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG) te voldoen, bleek renovatie een duurdere oplossing en is gekozen voor nieuwbouw.
WAA architecten heeft de huidige situatie onderzocht. Nieuwbouw biedt de kans om de school meer aan te laten sluiten bij de buurt. De materialen die worden gebruikt zijn rode baksteen en hout. De parkeersituatie en het groen worden zoveel mogelijk behouden en blijven gelijk aan de huidige uitstraling. Een 3D impressie is te vinden op de site van de
school: www.guido.nl/vmbo-bouwt .

Vorig artikelEemdijk behaalt ruime zege
Volgend artikelVerkoudheid preventietips