Dit weekend krijgen veel mensen in het noorden van Nederland een weekje vakantie. Het weer lijkt redelijk gunstig uit te vallen in deze eerste vakantieperiode, al is het wel licht wisselvallig. Verderis er kans op opvallend hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar of die er ook daadwerkelijk komen?

Dit weekend valt het nog wel mee met het zachte weer. Een zuidwestelijke stroming voert wel een milde luchtsoort aan, maar met temperaturen tussen 16 en 18 graden is het niet overdreven warm. Daarbij is vooral zaterdagochtend en zondagmiddag de zon te zien; daar tussenin passeert waarschijnlijk een gebied met wat regen ons land. Zoals het nu lijkt valt de meeste neerslag daarvan in de nacht naar zondag, dus daar zullen weinig mensen iets van merken.

Volgende week houdt de zuidwestenwind aan en tegen die tijd wordt er nog wat warmere lucht naar ons land geblazen. In het zuiden is zomaar ergens een keer ruim 20 graden mogelijk, maar ook vakantievierend Noord-Nederland krijgt het ronduit zacht met maxima tussen 17 en 19 graden. Daarmee leven we ruim boven onze stand, want half oktober moeten we het normaal gesproken doen met temperaturen rond 15 graden. Verder kan de wind soms vrij stevig zijn met kracht 5 of 6 langs de kust

Bron: Weeronline

Vorig artikelNiels Butter speelt komend seizoen bij IJsselmeervogels
Volgend artikelOuderenmiddag goed bezocht!