Zes kostuumvormgevers werkzaam in de podiumkunsten, hebben een kostuum gemaakt dat een Spakenburgse techniek uit visserij en klederdracht als inspiratie kent.
Gerardjan Rijnders (ooit artistiek leidervan Toneelgroep Amsterdam) draagt een gesteven kostuum, vervaardigd door Mirjam Pater. Foto Het Wilde Oog/Heleen Jonkman.

Linda Eijssen en Sam van den Bosch nemen het ’tanen’ als vertrekpunt. Dankzij medewerking van Klaas Koelewijn en de Historische Vereniging Bunscote wordt van een botterzeil een hippe jas gemaakt. Uniek en tijdloos. Ko van den Bosch (ooit artistiek leider van Alex d’ Electrique) draagt deze jas. Foto Het Wilde Oog/Heleen Jonkman.

Bij Het Wilde Oog worden tradities in beweging gezet. Acht joodse mannen zijn bereid om acht uiteenlopende rouwkraplappen te dragen. Zoals Yuri Cohen. Foto Het Wilde Oog/Gerda Kalmann.

Samen met Hendrikje Kuis die een prachtige kraplap om heeft, poseert Rabbijn Jacobs in een kraplap van sieradenmaker Ted Noten. Foto Het Wilde Oog/Gerda Kalmann

De tentoonstelling Grensverleggers van Het Wilde Oog is te zien van 21 november tot 23 januari in het Gemeentehuis Bunschoten.
De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Bunschoten.

Vorig artikelHerfst
Volgend artikelOngeluk met scooter en speed pedelec