In de eerste ronde van de KNVB Beker heeft Spakenburg op de Westmaat gewonnen van TEC Tiel. TEC ging meteen in de verdediging en Spakenburg wist daar niet goed mee om te gaan. Toch wisten ze wel tweekeer de bal in het net te krijgen, maar helaas werden de goals afgekeurd.
In de tweede helft begon Spakenburg sterk en al heel snel kreeg Floris van der Linden een prachtige kans om te scoren, maar hij schoot de bal over. Maar in minuut zes wist Koos Werkman de bal, die hij kreeg aangeleverd uit een hoekschop, binnen te koppen. De goal veroorzaakte een ontlading op de Westmaat, waar het publiek snakte naar een goal van ‘hun club’.
Vier minuten daarna wist Maurice de Ruiter een bal die van de lat teruggekaatst was via het lichaam van Nick van Dam binnen te krijgen. Goed voor de 2-0!
Het werd nog heel spannend toen Masies Artien de bal in eigen doel deed belanden, waardoor het 2-1 werd. En die spanning was er ook toen Marciano Mengerink de bal bijna in het net wist te krijgen, maar daar net niet in slaagde! Er werd na een overtreding nog een rode kaart uitgedeeld aan El Makrini en daarmee was wel duidelijk dat de stand op 2-1 zou blijven.
Verslag: Emmy van Twillert

Vorig artikelRioolwerkzaamheden Zuidwenk
Volgend artikelWeersverwachting