Vorige week dinsdag kwamen er zo’n 75 inwoners van Bunschoten naar het gemeentehuis voor de bijeenkomst ‘Hoe verlaag ik mijn energierekening?’. Tijdens de bijeenkomst waren partners en medewerkers vande gemeente aanwezig om inwoners antwoord te geven op deze vraag.
Zo werd er gesproken over benodigde vergunningen en de duurzaamheidslening. Ook het Cliënten Informatiepunt (van De Boei) was aanwezig om inwoners te ondersteunen bij de aanvraag van de energietoeslag. Huishoudens met een lager inkomen konden een gratis box met energiebesparende middelen ophalen. De (vrijwillige) energiecoaches hebben daarbij direct advies gegeven en gratis energieadviesgesprekken ingepland.
Heeft u de bijeenkomst gemist? Of wilt u de informatie nog eens nalezen? Bij het gemeentehuis zijn verschillende informatieve flyers te verkrijgen. U kunt ook een kijkje nemen op www.bunschoten.nl/duurzaam om te kijken naar de mogelijkheden.

De gemeente is nog op zoek naar nieuwe energiecoaches. Vindt u het leuk om inwoners te adviseren over energiebesparing en hoe zij hun woning kunnen verduurzamen? De gemeente Bunschoten biedt trainingen en materialen voor een persoonlijk energieadviesgesprek. Kom gerust eens kennismaken of loop eens een keer mee met de energiecoaches. U kunt zich aanmelden via www.bunschoten.nl/energiecoaches.

Vorig artikelHerstraten fietspad De Kronkels
Volgend artikelSnel Herstel- en Boa-melding