Wethouder Rick Beukers van Bunschoten stelde in een interview voor LOS-radio: ‘We hebben nog steeds het doel om 800 woningen in vier jaar te bouwen, maar het doel heiligt niet alle middelen. De wereldziet er nu wel anders uit dan toen we het coalitieakkoord sloten. De rente is nu bijvoorbeeld veel hoger. Onzeker of we het doel van 200 woningen per jaar halen, maar je moet wel een doel stellen, anders haal je het zeker niet.’
De meeste nieuwbouw vindt plaats in de wijk Rengerswetering. ‘We zijn nu aan het bouwen op het vierde eiland. Het voorzieningeneiland. De voorbereiding voor de eilanden 5 en 6 is nu bezig. Rengeerwetering is, aldus Beukers, nu nog een zeer jonge wijk. Slechts 2 % van de bewoners is boven de 65 jaar. Op de volgende eilanden is ruimte voor zeer gevarieerde bouw. We bouwen 50% sociale huur en sociale koop. Hiervoor geldt de zelfbewoningsplicht. Op eiland 5 komen ook ouderenwoningen, soort knarrenhofjes. Ook hoogbouw met vier tot vijf bouwlagen staat gepland. ‘Maar ik sluit niet uit dat er nog hoger gebouwd gaat worden gezien de hogere rentes.’
Ook op andere plaatsen in onze dorpen zoeken we naar mogelijkheden voor nieuwbouw. In Eemdijk hopen we 64 woningen te gaan bouwen. Dat zou voor de vitaliteit van de gemeenschap daar een goede zaak zijn, aldus de wethouder.
Verslag: J. Knepper

Vorig artikelTrainer Peter de Gunst vertrekt na dit seizoen
Volgend artikelAuto in vlammen opgegaan