Wie bij de gemeente, provincie of waterschappen aan het werk wil, heeft in onze regio keuze uit meer dan vierhonderd vacatures. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Het aantal beschikbare banen bij gemeentenloopt al jaren gestaag op. Met de huidige arbeidskrapte eist dat nu zijn tol; projecten worden uitgesteld of vertraagd en voor een bouwvergunning moet je zo een maand extra wachten.

Uit een rondvraag van RTV Utrecht blijkt dat bijna alle gemeenten in de regio kampen met een personeelstekort en als ze de vacatures nog weten te vullen, dan gaat dat met veel moeite. In sommige gemeenten leidt het personeelstekort alleen tot interne verschuivingen van taken en merkt de burger er amper iets van. In de meeste gemeenten zijn de gevolgen nijpender. Daardoor moet je bijvoorbeeld langer wachten op je paspoort of een bouwvergunning. In een aantal gemeenten raken projecten vertraagd of worden ze verschoven naar volgend jaar.

Gelukkig doet de gemeente Bunschoten het prima.

Bron RTV Utrecht

Vorig artikelAanhoudingen bij homo-ontmoetingsplek langs A1
Volgend artikelCultureelKIDSfestival