IJsselmeervogels heeft zichzelf een week voor de derby tegen Spakenburg een goede dienst bewezen. Het tweededivisieduel tegen FC Lisse werd, ondanks een moeizame openingsfase, met 4-1 gewonnen op de eigenWestmaat.
De start van de Vogels was desastreus. Al in de derde minuut was het Toon Zwetsloot die het gepromoveerde FC Lisse op een 0-1 voorsprong schoot. Oog in oog met Jaimy Schaap faalde hij niet, na een fout op het middenveld van IJsselmeervogels.
Trainer Gert Peter de Gunst, die deze week aankondigde na dit seizoen te vertrekken, zag zijn ploeg erg slordig spelen in de eerste helft. Desondanks werd het tien minuten voor rust 1-1, doordat Morad El Haddouti in de verre hoek raak schoot. Daardoor gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.
Na rust begon IJsselmeervogels uitstekend. Yousef Blel, die vlak voor rust een grote kans om zeep hielp, kopte raak en bracht de Rooien op een 2-1 voorsprong. Tussen minuut 72 en 75 gooiden de Vogels het duel in het slot. Eerst was het Kevin Sterling (3-1) die het laatste zetje gaf en daarna bepaalde Kian Visser de eindstand op 4-1 met zijn inzet.
Door de zege gaat IJsselmeervogels langs FC Lisse op de ranglijst. De Rooien hebben nu 13 punten uit 12 wedstrijden en staan daarmee voorlopig dertiende. Volgende week wacht de eerste derby van het seizoen tegen Spakenburg.
IJsselmeervogels – FC Lisse (Tweede divisie)
3′ Toon Zwetsloot (0-1)
35′ Morad El Haddouti (1-1)
48′ Yousef Blel (2-1)
72′ Kevin Sterling (3-1)
74′ Kian Visser (4-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelDroge Voeten in de Polder
Volgend artikelEemdijk leidt na 5-1 overwinning op SDV Barneveld