Op dinsdag 1 november ontving Frank van den Bos tijdens een bijzondere gelegenheid een koninklijke onderscheiding van burgemeester Melis van de Groep. In het clubhuis van de verening vond de uitreikingplaats na zijn afscheid als voorzitter van V.V. IJsselmeervogels.
De koninklijke onderscheiding werd hem toegekend omdat hij zich lange tijd heeft ingezet als vrijwilliger op kerkelijk én maatschappelijk gebied, met als zwaartepunt zijn inzet voor de voetbalsport.
Al sinds het jaar 2002 is Van den Bos vrijwilliger bij V.V. IJsselmeervogels. Hij begon met het herstructureren van de organisatie. Dit leidde tot een compleet nieuw bestuur. In 2014 werd Frank voorzitter van de vereniging. Onder zijn leiding keerde de warmte terug in de club, zijn de financiën op orde gebracht en is de club gaan floreren in allerlei opzichten.
Ook bij de Vebo, waar hij directeur was, verrichtte hij meerdere vrijwilligersfuncties.
Op kerkelijk gebied heeft Van den Bos zich vier periodes ingezet als ouderling van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Bunschoten-Zuid.

Vorig artikel65+ in de provincie Utrecht
Volgend artikelKledinginzameling ‘Kom over en help’