Op 12 november organiseert Schreeuw om Leven de jaarlijkse Mars voor het Leven. In een stille tocht door Den Haag laten duizenden mensen weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland.De boodschap is dan ook: vóór het leven.
Het is voor de 30e keer dat Schreeuw om Leven de Mars voor het Leven organiseert. Om 11.00 uur start op het Malieveld het podiumprogramma dat als doel heeft om te informeren en te bemoedigen. Diverse sprekers hopen hieraan hun bijdrage te leveren: Mirjam Bikker (CU), Jan Kloosterman (RMU), Selena van der Klis (tienermoeder), Chris Stoffer (SGP) en Arthur Alderliesten (Schreeuw om Leven).
De Mars zelf, die in stilte gelopen wordt, begint en eindigt op het Malieveld en leidt onderweg langs onder meer het Tweede Kamergebouw en de Hofvijver. Het geheel zal ongeveer rond 14.30 uur worden afgesloten.
Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, roept op om massaal aanwezig te zijn. “Abortus blijft een open zenuw in onze samenleving. Er is nauwelijks gesprek over mogelijk en dat is erg jammer. Met de Mars voor het Leven uiten we ons verlangen naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is. In een tocht van duizenden Nederlanders kunnen we onze stem laten horen en zo opkomen voor het ongeboren kind. Én voor goede, waarheidsgetrouwe hulp rond onbedoelde zwangerschap en na een abortus.”
Het podiumprogramma, van 11.00 uur tot 12.00 uur, wordt live uitgezonden via het YouTubekanaal van Schreeuw om Leven, Facebook en de websites van het Reformatorisch Dagblad en de Reformatorische Omroep.
Meer informatie over de mars: www.schreeuwomleven.nl/mars

Vorig artikelWorkshop Veilig online in Bibliotheek Bunschoten
Volgend artikelPrestatieafspraken over wonen ondertekend