De begroting 2023 van Waterschap Vallei en Veluwe is vanaf 3 november aanstaande in te zien. Op 21 november wordt de begroting vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het waterschap. Dan komen ook detarieven voor de waterschapsbelasting in 2023 vast te staan.
Veel Nederlanders voelen de effecten van de crisissen in hun portemonnee. De prijzen voor levensonderhoud en energie stijgen hard. Ook het waterschap heeft te maken met hogere prijzen voor energie en materialen. Daarom stijgen de tarieven voor de waterschapsbelasting in 2023.
Enkele voorbeelden:
*Een gezin met een eigen woning betaalt in 2023 gemiddeld 20 euro per jaar meer (van 278 euro naar 298 euro per jaar, een stijging van 7,2%).
*Grondbezitters (ongebouwd) in onbemalen gebied betalen per hectare 2,18 euro meer per jaar.
*Grondbezitters in bemalen gebied betalen per hectare 3,27 euro meer per jaar.

De waterschapsbelasting voor bedrijven is afhankelijk van het type en de omvang van het bedrijf. Een specificatie hiervan staat in de begroting van het waterschap.
Wilt u de ontwerpbegroting inzien? Dit kan van 3 tot en met 17 november 2022 bij de receptie op het Waterschapskantoor (Steenbokstraat 10 in Apeldoorn, telefoonnummer (055) 5 272 911). De begroting is ook in te zien via www.overheid.nl. Ontvangt u de begroting liever digitaal? Stuur dan een mail naar communicatie@vallei-veluwe.nl.

Vorig artikelGEVONDEN EN VERLOREN
Volgend artikelPCOB Najaarsbijeenkomst