Eemdijk heeft op overtuigende wijze de eerste periodetitel in de vierde divisie veroverd. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg versloeg debutant WV-HEDW met 6-0. De galavoorstelling werd ontsierd door tweeopstootjes. Eemdijk blijft koploper met 24 punten uit tien duels.
Eemdijk liet er in het begin geen gras over groeien en stond in twintig minuten al met 3-0 voor. Bij de doelpunten speelden Yordie Huijgen en Yannick Bouw een hoofdrol. Verdediger Huijgen maakte de openingstreffer en gaf de assist bij de 2-0 van Bouw. Vervolgens tekende Bouw voor zijn tweede van de middag, dit keer op aangeven van Dennis Hollart. De thuisploeg kreeg kansen op meer goals en had niks te vrezen van WV-HEDW.
In het restant van de eerste helft sloeg tweemaal de vlam in de pan. Er waren opstootjes. Bij het eerste opstootje werd een overtreding begaan op Jack van Moerkerk, speler WV-HEDW. Velen bemoeiden zich ermee, onder wie de vader van Van Moerkerk. De scheidsrechter stuurde hem uiteindelijk van sportpark De Vincken. Tussen het tumult door zorgde Jeffrey van de Dikkenberg nog voor de 4-0, de ruststand.
In de tweede helft ging Eemdijk verder met scoren. Franslyn Nsingi maakte de 5-0 en even later bepaalde Dikkenberg de eindstand op 6-0 met zijn tweede van de middag.
De bezoekers uit Amsterdam speelden de laatste twintig minuten nog met een man minder. Janyro Purperhart kreeg rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Naast de periodetitel betekende het de vierde zege op rij zonder tegengoals en met achttien goals voor.
Eemdijk-coach Willem Romp: ‘Opstootje hadden we nodig om erbovenop te komen’
Geen periodetitel voor DHSC, Utrechters verliezen bij AZSV: ‘Terecht’
8′ Jordie Huijgen (1-0)
12′ Yannick Bouw (2-0)
20′ Yannick Bouw (3-0)
45′ Jeffrey van den Dikkenberg (4-0)
50′ Franslyn Nsingi (5-0)
56′ Jeffrey van den Dikkenberg (6-0)
Bijzonderheden: 69′ rode kaart Janyro Purperhart (WV-HEDW)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelVoor de zevende keer geen winnaar bij derby
Volgend artikelBrandweer haalt pat├źnt uit woning