De derby Spakenburg- IJsselmeervogels is voor de zevende keer in een gelijkspel geƫindigd. Het duel in de tweede divisie op De Westmaat tussen Blauw en Rood eindigde in 1-1.
Na 20 minuten werd de bangebroken. Hoewel Spakenburg beter begon opende IJsselmeervogels de score. Wessel Boer kopte vanuit een vrije trap van Mike van de Laar de 0-1 binnen.
Vlak voor het einde van de eerste helft was IJsselmeervogels dicht bij de 0-2. Na een goede actie van Morad el Haddouti kon Youssef Blel richting het doel koppen, maar via de lat ging de bal over de achterlijn.
Het was bij het rustsignaal nog even onrustig nadat spelers van Spakenburg voor de supporters van IJsselmeervogels aan het warmlopen waren. Stewards moesten het opstootje sussen.
In de tweede helft wist Nick Verhagen Boer uit te kappen om vervolgens de 1-1 op het scorebord te schieten. Tien minuten later konden de Blauwen weer juichen. Wimilio Vink dacht de 2-1 binnen te schieten maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
In het slot van de wedstrijd waren beide ploegen hard op zoek naar de winnende treffer, maar het werd het zevende gelijkspel op rij. De laatste keer dat er een winnaar uit de strijd kwam tussen Blauw en Rood was op 21 november 2015, Toen won IJsselmeervogels de dorpsderby tegen Spakenburg met 3-1.
Spakenburg staat met zestien punten op de tiende plek in de tweede divisie. IJsselmeervogels is nummer dertien met veertien punten.
Nick Verhagen wist in zijn allereerste derby direct te scoren. “Van die goal droom je natuurlijk. Maar ik had liever gewonnen en niet gescoord”, zei de voetballer van Spakenburg. “Maar ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is.”
Namens IJsselmeervogels was Boer de doelpuntenmaker. “Ik had vooraf het scenario bedacht dat ik de winnende zou maken. Toen ik scoorde dacht ik dit wordt hem”, zei de aanvoerder van De Rooien. “Ik ben tevreden op mijn eerste derby.”
23′ Wessel Boer (0-1)
61′ Nick Verhagen (1-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelTom Noordhoff kiest voor Spakenburg
Volgend artikelEemdijk verovert periodetitel in verhit duel