IJsselmeervogels heeft opnieuw een aanvaller toegevoegd aan de selectie voor volgend seizoen. De club legde al eerder Niels Butter van OFC vast, en heeft nu ook Dennis Knuiman gecontracteerd. De 23-jarigespits komt over van derdedivisionist OJC Rosmalen, waar hij dit seizoen in dertien beker- en competitieduels tien keer scoorde.
Vorig seizoen, toen OJC Rosmalen promoveerde, tekende Knuiman in 31 wedstrijden voor 26 doelpunten. Dat trok de aandacht van de technische commissie van de Vogels. “Dennis is een snelle, handige speler die gemakkelijk doelpunten maakt. De afgelopen jaren was hij een garantie voor goals. Elk jaar laat hij zien een sprong te maken in zijn ontwikkeling en we verwachten dat hij die stappen door kan zetten bij ons.”
Dat wordt onderschreven door Willem Leushuis, nu trainer van OJC Rosmalen en in het verleden succesvol oefenmeester bij IJsselmeervogels. “Hij kan daar een sensatie worden, mits hij een trainer heeft die in hem gelooft”, zegt Leushuis. “Ze moeten hem daar de tijd geven en niet te snel over hem oordelen.”
Leushuis zelf tipte IJsselmeervogels over Knuiman, vertelt hij. “Hij kon naar Spakenburg, hij kon naar Kozakken Boys. Spakenburg wilde hem afgelopen zomer vlak voor het einde van de transferwindow binnenhalen. Dat vond ik niet zo netjes. Ik kon dan geen nieuwe spits meer halen”, stelt Leushuis. “Ik heb toen IJsselmeervogels gebeld en gezegd dat ik een topspits voor ze had, maar dat ze er goed aan deden hem nog een jaar bij ons te laten rijpen in de derde divisie. Dit niveau is nieuw voor hem”, aldus de voormalige Vogelstrainer.
Namens de technische commissie van Spakenburg onderschrijft Hugo Bol het verhaal van Leushuis. “Wij waren afgelopen zomer op zoek naar een aanvaller voor het geval Maurice de Ruiter lang geschorst zou worden en hebben toen ook met Knuiman gesproken. Uiteindelijk hebben wij voor Luuk Admiraal gekozen.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelWaarnemingen Westdijk
Volgend artikelOntmoeting en Inspiratie