Collecte voor kinderen met een handicap

0
182

Stichting het Gehandicapte Kind collecteert van 13 t/m 18 november, ook in Bunschoten

Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Bunschoten komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van Stichting het Gehandicapte Kind, van 13 t/m 18 november 2023.

Eenzaamheid grootste handicap

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Kinderen met een handicap gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze ook graag met leeftijdgenootjes willen sporten. Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien en vrienden maken. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de vereniging in de buurt.

Ook in uw regio

Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan Stichting het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt Stichting het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat Stichting het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.gehandicaptekind.nl ziet u welke projecten mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door een online donatie via www.gehandicaptekind.nl. Stichting het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.