Spakenburg heeft in de tweede divisie op bezoek bij TEC uit Tiel met gewonnen. Mede dankzij twee prachtige afstandsschoten waren de Blauwen, onder leiding van de kersverse hoofdtrainer Chris de Graaf,met 3-0 de baas.
Na dertien minuten voetballen kwam Spakenburg op voorsprong. Yoeri Koelwijn wist een hoekschop van Vince Gino Dekker binnen te koppen: 0-1. Drie minuten later werd het op prachtige wijze 0-2. Luuk Admiraal zag de doelman van TEC te ver voor zijn doel staan. Van zo’n 25 meter schoot Admiraal de bal over de sluitpost heen.
Ook de derde treffer van Spakenburg was er een om door een ringetje te halen. Maurice de Ruiter stuurde Wimilio Vink weg. Hij wist tegen zijn oude club de 0-3 te maken door de bal met een lob over de doelman van TEC te werken.
Spakenburg staat na veertien duels op de negende plek in de tweede divisie. De Blauwen hebben tot nu toe 10 punten verzameld.
Trainer De Graaf: “Het doel was natuurlijk om de drie punten binnen te halen. We hebben de individuele kwaliteiten om zo’n wedstrijd te beslissen”, zei trainer De Graaf. “Ik vond dat we het in balbezit uitstekend deden. Het aanvallende spel kan beter. We hebben echt als team geopereerd.”
Trainer Chris de Graaf: ‘Hebben de individuele kwaliteiten om zo’n wedstrijd te beslissen’
13′ Yoeri Koelewijn (0-1)
16′ Luuk Admiraal (0-2)
71′ Wimilio Vink (0-3)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGratis Workshop Veilig online in de Bibliotheek
Volgend artikelJong Volendam doorbreekt ongeslagen reeks IJsselmeervogels