Schaatser Bart Hoolwerf is in de finale van de massastart in de eerste wereldbeker van dit seizoen op het podium geƫindigd. De Eemdijker won in het Noorse Stavanger de sprint om de derde plek. Wesly Dijsuit Soest is ook op de 1.000 meter als negende geƫindigd. Vrijdag op de 1.500 meter klokte Dijs ook de negende tijd.
Hoolwerf kon niet mee in de ontsnapping van de massastart met Felix Rijhnen en Gabriel Odor. Zodoende was de derde plaats het hoogst haalbare. De Duitser Rijhnen won uiteindelijk zijn eerste wereldbeker. Hoolwerf was zoals gezegd de snelste in de sprint om plek drie. Hij troefde onder meer twee Olympisch kampioenen af, maar kwam balend over de streep. Hoolwerf had eerder met gemak de finale bereikt. In de halve finale eindigde hij derde.
Wesly Dijs
Dijs kwam in de openingsrit van de 1000 meter over de streep in 1.09’92. Hij gaf 1.19 seconden toe op de Amerikaanse winnaar Jordan Stolz. De beste Nederlander was Thomas Krol. De Olympisch kampioen op de 1.000 meter was zo’n drie tiende sneller dan Dijs. De schaatser uit Soest noteerde de vijfde tijd op het kwalificatietoernooi voor de 1.000 meter in de wereldbeker.
Volgend weekend is de tweede wereldbeker in Heerenveen.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelEvert Hoolwerf wint na fotofinish
Volgend artikelKersttrein tijdens de wintermarkt