Philippe van Arnhem neemt na dit seizoen afscheid van V.V. IJsselmeervogels. Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Van Arnhem na de zomer de overstap maakt naar competitiegenoot Kozakken Boys.

VanArnhem stond jarenlang te boek als groot talent in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. De middenvelder werd in 2014 op 17-jarige overgeheveld naar het eerste elftal om direct in dat seizoen een vaste waarde te worden. In totaal zou hij in 3,5 seizoen zestig keer spelen voor de Waalwijkers om in januari 2017 over te stappen naar het Slowaakse AS Trencin. Bij de club van Nederlandse eigenaar Tscheu La Ling speelde de Nederlands jeugdinternational in anderhalf jaar bijna veertig wedstrijden en voorkwam hij als controlerende middenvelder in zijn tweede seizoen degradatie.

In 2019 tekende Van Arnhem bij het Bulgaarse Botev Plovdiv, waar Zeljko Petrovic trainer was geworden. Petrovic kende Van Arnhem nog uit zijn tijd bij RKC en legde hem vast. Enkele maanden later eindigde dat avontuur, nadat Petrovic ontslagen werd en met hem ook de twee Nederlandse spelers werden weggestuurd. Hierna keerde hij terug bij RKC om zijn conditie op peil te houden en liep hij nog stage bij Helmond Sport.

In de zomer van 2020 tekende Philippe van Arnhem zijn contract bij IJsselmeervogels en wist meteen een basisplaats te veroveren. Dat was toen ook de reden dat zijn contract bij IJsselmeervogels werd verlengd tot de zomer van 2023. Dit seizoen komt de controlerende middenvelder een stuk minder aan spelen toe.

Vorig artikel31-jarige zit voorlopig nog vast
Volgend artikelGenomineerd voor de Gemeenteprijs: Waypoint Bunschoten