Op dinsdag 29 november wordt de Gemeenteprijs uitgereikt aan een inwoner, organisatie of instelling die een actieve bijdrage levert aan de samenleving van de gemeente Bunschoten. Naast Eemdijk Helpt enOntmoetingscentrum De Bron is Stichting Waypoint één van de kanshebbers.
Waypoint biedt hulp bij verslaving, staat op tegen de problematiek rond het misbruik van verslavende middelen en ziet resultaat van haar werk. “De kracht van samen, werken, lokaal en volhouden. Wij geloven, zien en ervaren dat deze waarden zo belangrijk zijn dat we ze blijven uitdragen”, aldus Waypoint Bunschoten.
Verslaving is een zeer hardnekkig probleem. Het is moeilijk om hiervoor uit te komen en eraan toe te geven om de nodige stappen te zetten en het gevecht aan te gaan. Waypoint heeft geen drempel, staat oordeelvrij open voor verslaafden en naasten en helpt inzicht te vinden in de verslaving, de gevolgen en de mogelijke vervolgstappen.
De kracht van samen ziet Waypoint terug in het werken van de professionals met vrijwilligers die als buddy met verslaafden oplopen en vrijwilligers die meewerken in de werkplaats. Een gouden combinatie. “Zingeving, structuur en dagritme bieden we in onze professionele meubelwerkplaats. De kracht van werken bieden we in dagbesteding en re-integratietrajecten. Tientallen mensen konden hierdoor al uitstromen naar een reguliere baan.”
Lokaal is de kracht zichtbaar in de samenwerking met kerken, bedrijven, de gemeente, sociaal team De Lingt, De Boei, Lotgenotengroep Narcotic Anonimous en de Moedige Moeders. “Verslaving is een hardnekkige ziekte. Een levenslange strijd. Terugval ligt op de loer. De verslaafde geeft het vaak als eerste op. We moeten daarom volhouden, deze mensen niet loslaten en ze telkens opnieuw de hand reiken. Geduldig zijn. Heb jij te maken met verslaving? Geef nooit op!”

Vorig artikelVan Arnhem naar Kozakken Boys.
Volgend artikelSamenwerkingsovereenkomst getekend