In september en oktober hebben 700 leerlingen van groep 7 en 8 van de Nijkerker basisscholen het erfgoedprogramma ‘Droge Voeten in de Polder’ gevolgd.
Het programma bestaat uit een rondleiding over hetstoomgemaal en de omgeving ervan. Geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en techniek. Daarna een speurtocht in kleine groepjes en daarna een reportage maken met van het bezoek met een camera in 5 foto’s.
De laatste opdracht leverde mooie, verrassende plaatjes op. Deze honderden foto’s zijn in november nog elke woensdagmiddag van 13-16 uur en zaterdagochtend van 10-13 uur te bekijken in de oude kolenloods van het stoomgemaal Arkemheen, Zeedijk 6, Nijkerk. Iedereen is van harte welkom.

Het erfgoedprogramma is aangeboden door Cultuurkust Harderwijk die het kunstmenu voor de Nijkerker scholen verzorgt en is uitgevoerd door het stoomgemaal Arkemheen.

Vorig artikelReductiemogelijkheden Grof Huishoudelijk Afval
Volgend artikelPresence choir op het Spuiplein