GGD regio Utrecht heeft in de strijd tegen het coronavirus een grote capaciteit aan vaccinatie- en testlocaties opgebouwd. Hiermee heeft GGDrU zich maximaal ingespannen om het virus te bestrijden en devolksgezondheid te beschermen. Nu de meest ingrijpende fase van de coronacrisis achter ons ligt, is het niet meer nodig alle locaties open te houden. Aan het einde van het jaar worden 18 kleine locaties in de regio gesloten en blijven 12 locaties open waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen voor de herhaalprik. Met deze capaciteit blijft de GGD klaar staan voor toekomstige scenario’s.
Nu de najaarsronde grotendeels achter ons ligt, bevinden we ons in een nieuwe situatie. We zien dat het aantal bezoekers op de test- en vaccinatielocaties terugloopt. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft inmiddels de mogelijkheid gehad relatief dichtbij gepland of op vrije inloop langs te komen, Dit neemt niet weg dat iedereen nog steeds welkom is voor een herhaalprik op de 12 overgebleven locaties.
Tijdens de laatste vaccinatieronde is actief gemonitord hoe de locaties zijn bezocht. Het aantal bezoeken neemt dusdanig af, dat is besloten 18 kleine vaccinatielocaties te sluiten: Amersfoort Adventkerk, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarn, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Stationsplein, Utrecht Krachtstation, Utrecht Overvecht/De Dreef, Woudenberg.

De gezondheid van onze inwoners heeft de hoogste prioriteit, de bereikbaarheid van onze locaties staat daarin centraal. De 12 locaties die opengehouden worden, zijn zo verspreid over de regio dat inwoners binnen een maximale reistijd van 30 minuten bij een locatie kunnen zijn. Op alle 12 locaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht voor de herhaalprik.

Vorig artikelSubsidieaanvraag Homies Stichting Present 2023
Volgend artikelWijziging Paspoort- en Rijbewijsleges