De komende week gaat het inmiddels traditionele schoolschaatsen voor de basisscholen van start.
Dat is best uniek te noemen, omdat in onze directie omgeving het opnieuw niet mogelijk blijkt een ijsbaante realiseren.
Na vanaf 2005 een x-aantal jaren in Amersfoort te hebben geschaatst, gaan de hoogste groepen van alle plaatselijke scholen daarom wederom naar de prachtige grote overdekte kunstijsbaan in Nederhorst den Berg en dat nu al voor de tiende keer!!! ‘Nederhorst on ice’ is een initiatief van de ijsclub aldaar en naast de mogelijkheid voor de scholen, organiseert men ook tal van andere afwisselende ijsactiviteiten.
De schoolschaatscommissie, bestaande uit drie leerkrachten o.l.v. hoofdorganisator/-coördinator Gert van Dijk, oud-onderwijsman, is in zijn nopjes dat de scholen ook nu weer direct heel enthousiast reageerden op de uitnodiging deel te nemen aan dit evenement.
Verspreid over de dagen 28 november, 1, 7 en 8 december binden onze kids de ijzers weer onder voor anderhalf uur schaatsplezier!
Wie geen kunstschaatsen heeft, kan ze ter plekke lenen. Eigen handschoenen zijn verplicht. En om deze winterse gebeurtenis extra luister bij te zetten wordt chocolademelk geschonken.
Volgens een strak schema zorgt een ruime touringcar met 90 zitplaatsen in een tijdsbestek van 3 kwartier voor het vervoer van de kinderen met hun meester en juf. Ook zijn er weer een zestal begeleiders voor de bus bereid gevonden om alles in goede banen te leiden, gewoonweg top!
Deze sportieve activiteit wordt, naast een eigen bijdrage van de scholen, wederom mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Heinen & Hopman die de volledige kosten van de bus voor zijn rekening neemt!

Vorig artikelEvaluatie nascheiding huishoudelijk afval
Volgend artikelSucces voor mierenkolonie