Eemdijk heeft in de regiotopper in de vierde divisie B gewonnen van DHSC. Het eindigde in Utrecht in 0-4 voor de koploper, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Nummer twee DHSC heerste, maar verzuimdegoals te maken. Dat deed Eemdijk na rust wel volop.
DHSC speelde een ijzersterke eerste helft op het eigen veld in Ondiep. Al vroeg in de wedstrijd raakte Soufyan Moro de lat en later werd ook de paal nog geraakt. Eemdijk had totaal geen antwoord op het spel van DHSC, dat veruit het betere van het spel had en zichzelf tekort deed door in de eerste helft niet te scoren.
En als je zelf niet scoort… Dan staat het twintig minuten na rust 0-4 voor Eemdijk. De koploper van de vierde divisie zette de wedstrijd volledig op zijn kop en wist, tegen de verhoudingen in, vier keer te scoren in 12 minuten. Franslyn Nsingi opende de score, waarna Yannick Bouw met geluk de 0-2 binnen werkte. “Niet de mooiste, maar wel een belangrijke”, lacht hij na afloop. “Er was een omhaal en ik stond in de weg, daardoor ging hij de andere hoek in.”
Argjend Selimi schoot met een knappe volley de 0-3 op de borden, waarna Jeffrey van den Dikkenberg in de 66e minuut voor de 0-4 zorgde. Zij zorgden voor de zevende overwinning op rij voor Eemdijk, dat daardoor het gat met DHSC vergrootte naar tien punten.
Eemdijk heeft nu Genemuiden als eerste achtervolger in de stand. Het verschil is acht punten (33 om 25) tussen beide ploegen. DHSC-trainer Rick Testa la Muta: “Na rust had Eemdijk het geluk aan haar zijde. “Als die 0-1 valt, lopen spelers van ons tegen elkaar aan. Dat was hun eerste wapenfeit van de wedstrijd. Dan speel je hun in de kaart. Die 0-2 viel er vlak achteraan en dan is het geloof in het veld een beetje weg.”
Willem Romp was de winnende trainer. Hij deelt de mening van zijn collega-trainer. “We hadden het heel zwaar de eerste helft. We hadden totaal geen rust aan de bal en een beetje last van het veld. Dan kom je goed weg”, zegt hij. “We bleven wel goed bij elkaar. We gingen niet lopen zeiken en bleven gemakkelijk op de been.”
54′ Franslyn Nsinghi (0-1)
58′ Yannick Bouw (0-2)
62′ Argjend Selimi (0-3)
66′ Jeffrey van den Dikkenberg (0-4)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg verliest bij HHC Hardenberg
Volgend artikelScheveningen bezorgt IJsselmeervogels derde nederlaag op rij