IJsselmeervogels heeft voor de derde week op rij verloren. De Rooien gingen tegen concurrent Scheveningen met 5-1 onderuit.
Michael de Niet bracht Scheveningen, de nummer dertien van de ranglijst,in de eerste helft op voorsprong. Hij schoot vanaf de rand van de zestien in het doel van de Rooien: 0-1. Diezelfde De Niet zorgde ook voor de 0-2. De voetballer van Scheveningen draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vervolgens binnen.
Op slag van rust wist IJsselmeervogels de aansluitingstreffer te maken. Darren Rosheuvel schoot van buiten de zestien. De bal belandde, nadat hij nog was aangeraakt door Lex Immers, in het doel waardoor de stand 1-2 werd.
In de 72e minuut wist Scheveningen de marge weer te vergroten. Via De Niet kwam de bal bij Mehmet Aldogan. Hij schoot vervolgens de 1-3 op het scorebord. Dat was nog niet de eindstand. De Niet maakte zijn officieuze hattrick compleet door vlak voor tijd nog voor de 1-4 te zorgen. Een minuut na die treffer werd het ook nog 1-5 via een doelpunt van Mitchell de Vlugt.
IJsselmeervogels staat vijftiende op de ranglijst. De Rooien wisten dit seizoen pas drie keer te winnen en vijf keer gelijk te spelen waardoor ze een puntentotaal van 14 hebben. Hekkensluiter OFC staat op acht punten.
Bij rust bracht trainer De Gunst Heerings en Willems in voor Rosheuvel en Blel. De Gunst: “Ik vond dat het noodzakelijk was om de boel op de kop te gooien, ook al vliegt er een verdwaalde bal in. We waren aangeschoten wild. We hadden nog mazzel dat het voor rust niet drie of vier nul was”, aldus de Gunst die baalt van de plek op de ranglijst. “We moeten zeker angstvallig naar beneden gaan kijken.”
31′ Michael de Niet (0-1)
34′ Michael de Niet (0-2)
45′ Darren Rosheuvel (1-2)
71′ Mehmet Aldogan (1-3)
88′ Michael de Niet (1-4)
90′ Mitchell van de Vlugt (1-5)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKoploper Eemdijk geeft DHSC pak slaag na rust
Volgend artikelUit de oude doos