Eemdijk heeft een krappe overwinning geboekt in de vierde divisie B. Op het eigen sportpark De Vinken werd HZVV met 2-1 verslagen, waardoor Eemdijk de koppositie wist te behouden.
De koploper schootuit de startblokken op eigen veld. Yannick Bouw scoorde al na drie minuten de 1-0, wat goed was voor zijn veertiende goal van het seizoen. Argjend Selimi en Jesper van Dalen stonden aan de basis van de goal van Bouw, en dat stonden ze ook bij de 2-0 van Franslyn Nsingi. Die verdubbelde in minuut 23 de voorsprong van de Diekers.
Nsingi en Van Dalen kregen voor de pauze nog kansen om te scoren, maar de ruststand was 2-0. In de tweede helft was Bouw dicht bij zijn tweede treffer van de middag. Zijn schot belandde echter op de paal. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot HZVV ruim tien minuten voor tijd plots de 2-1 aantekende.
Het werd daardoor nog even spannend in de slotfase, maar Eemdijk trok de voorsprong over de streep en pakte zo drie punten. Daardoor komt de ploeg van trainer Willem Romp op 36 punten uit 14 wedstrijden en staat het soeverein aan de leiding in de vierde divisie B.
Eemdijk – HZVV (Vierde divisie B)
3′ Yannick Bouw (1-0)
23′ Franslyn Nsingi (2-0)
78′ Nog niet bekend (2-1)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelBavinckschool op de schaats
Volgend artikelSpakenburg wint vermakelijk duel van Katwijk