Door de hoge gasprijzen is het voor steeds meer inwoners moeilijker geworden om de energielasten te kunnen dragen. Daarom biedt de gemeente hulp aan mensen in energiearmoede.
Tot en met 31 december2022 kunnen huurders gebruikmaken van de € 70,- geld terug-actie op energiebesparende producten. Heeft u een energiebesparend product gekocht zoals LED-lampen, een waterbesparende douchekop of een powerbank op zonne-energie? Lever dan uw bonnetje in en krijgt tot € 70,- terug. Voor deze actie geldt: op is op, dus wees er snel bij. Bekijk voordat u uw bonnetje indient de lijst met producten die in aanmerking komen.

Ook kunnen alle inwoners van Bunschoten een gratis energieadviesgesprek aanvragen van een vrijwillige energiecoach.De energiecoaches zijn getraind in het geven van advies op maat. U kunt via de gemeentpagina op www.bunschoten.nl een gesprek aanvragen.
Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijker betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doet de gemeente met de energietoeslag. Dit is een eenmalige bijdrage voor uw hogere energiekosten. Meer informatie over de voorwaarden of direct energieslag aanvragen? Dan kunt u terecht op de website van Uitvoeringsorganisatie BBS.

Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier? Of heeft u andere vragen over geld? U kunt terecht bij het CLIP. Zie hiervoor de website www.deboeibunschoten.nl(externe link) of bel 033 – 299 2922.

Vorig artikelGratis knipbeurt voor bezoekers Voedselbank
Volgend artikelRelatiegesprekken bij De Boei