Studenten haarverzorging aan het Beauty College van ROC Midden Nederland legden de afgelopen periode honderd bezoekers aan de Voedselbank in de watten. Vorige week overhandigden zij honderd waardebonnenvoor een gratis knipbeurt aan de Voedselbank die werden uitgedeeld onder de bezoekers. Debby Veldhuizen, docent haarverzorging bij ROC Midden Nederland: ‘Onze studenten kwamen met het idee om deze decembermaand echt iets te doen voor mensen met een kleine beurs. Zij vinden het heerlijk om iemand met een nieuw kapsel dat beetje extra zelfvertrouwen te geven.’
De voedselbank nam de waardebonnen met veel plezier in ontvangst. Reggy Wehl van buurtteam Utrecht: ‘We zien aan de toename van het aantal bezoekers aan de Voedselbank dat inwoners het zwaar hebben. Hoge energiekosten, stijgende prijzen in de supermarkt… Inwoners moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden. Een bezoek aan de kapper wordt vaak uitgesteld of overgeslagen. Het is dan erg fijn voor mensen dat ze met deze actie van de studenten van ROC Midden Nederland toch verzorgd de kerstdagen in kunnen.’
Kent u iemand met een kleine beurs die u ook een goed verzorgd uiterlijk gunt voor de decembermaand? De studenten van ROC Midden Nederland stellen bovenop de honderd waardenbonnen voor de Voedselbank twintig extra waardebonnen beschikbaar. Stuur uw mail met een korte motivatie naar salon.beautycollege@rocmn.nl en wellicht verrassen de studenten uw buurvrouw, vriend of vriendin met een prachtige haarbehandeling.

Vorig artikelRick Veldhuizen Nederlands kampioen teams eredivisie
Volgend artikelEnergieregelingen bij laag inkomen