Samen zorgen voor een veilige jaarwisseling

0
233

De gemeente Bunschoten zet zich elk jaar in om de jaarwisseling zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook uw hulp is hierbij onmisbaar! Wat kunt u doen?
De gemeente roept u op om alle gevallen van vuurwerkschade te melden in Fixi (externe link). Vooral opgeblazen putdeksels kunnen tot gevaarlijke situaties leiden. Geef het met een Fixi-melding direct door aan Snel Herstel als u ziet dat er een putdeksel, verkeersbord of iets dergelijks is opgeblazen.
Elk jaar weer worden er rond de jaarwisseling containers opgeblazen door vuurwerk. Voorkom schade aan uw container door deze uit het zicht te plaatsen. U voorkomt hiermee ook extra kosten voor uzelf; de gemeente vergoedt namelijk geen nieuwe container door vuurwerkschade.
Plaatst u een vuurton met de jaarwisseling? Zet deze ton dan niet direct op straat, maar leg er bijvoorbeeld oude tegels onder om de straat te beschermen. Vergeet ook niet om tijdens het schoonmaken van de straat na de jaarwisseling de vuurton weer op te ruimen.
Medewerkers van de gemeente gaan op nieuwjaarsdag vanaf 6.00 uur aan de slag met de Fixi-meldingen en om het ergste vuurwerkafval op te ruimen op de hoofdwegen. Daarnaast willen wij u vragen bij te dragen aan een schone straat. Vele handen maken immers licht werk. Pak de bezem in handen en ruim het vuurwerkafval in uw straat op. Zo wordt niet alleen voorkomen dat vuurwerkresten nog maanden rondzwerven, maar ook dat kinderen in aanraking komen met vuurwerk dat nog niet is afgegaan. U kunt uw vuurwerkafval op 2 en 3 januari gratis inleveren.
De afsteektijden van vuurwerk zijn van zaterdag 31 december 2022 18.00 uur tot zondag 1 januari 2023 2.00 uur.
Wij wensen u een goede en veilige jaarwisseling toe!

Gemeente Bunschoten