26 mei 2019
Home Nieuws

Nieuws

Huldiging leerlingen met foutloos fietsverkeersexamen

Op dinsdag 28 mei a.s. worden de leerlingen die het fietsverkeersexamen foutloos hebben afgelegd in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn er acht kinderen uit de gemeente Bunschoten geslaagd zonder fouten,voor zowel het theoretische als het praktische gedeelte. Het gemeentebestuur wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom vindt er op dinsdagavond 28 mei om 19.00 uur een kleine feestelijke bijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Bunschoten, waarbij de leerlingen hun verkeersdiploma en een presentje ontvangen uit handen van wethouder Rick Beukers. De leden van de Verkeerscommissie zijn ook aanwezig om de leerlingen te feliciteren.

5 blauwe jeugdteams kampioen!

Zaterdag was een feestelijke dag voor een aantal 'blauwe' jeugdteams! JO15-1 en ook JO8-1 mochten zich kampioen noemen. Zaterdagmiddag tuften ze met de HN11 de haven door naar de Hongdehemel, waar zevan boord gingen om feest te vieren. De boys van JO801 kregen zelfs bezoek van trainer John de Wolf! Later op de dag werd bekend dat de meiden van O13-2 en 017-2 en de jongens O14-1 ook kampioen zijn geworden! Zaterdag 25 mei kan wel een bijzondere dag voor de voetbaljeugd van Spakenburg genoemd worden! Felicitaties voor alle teams!

Sportdag Bunschoten 2019

Vrijdag werd weer de jaarlijkse Sportdag Bunschoten gehouden. Alles werkte mee! Het was heerlijk weer en de hele dag liep alles weer op rolletjes. 1600 kinderen en nog duizenden bezoekers genoten vanhet programma. 's Ochtends waren er de spelletjes en 's middags de teamsporten, tafeltennis en de estafette. Het ochtendprogramma werd gewonnen door de Calvijnschool, het middagprogramma door de Groen van Prinstererschool.

IJsselmeervogels sluit af met winst

IJsselmeervogels wist zaterdag in de laatste speelronde van de Tweede Divisie kampioen AFC met 2-1 te verslaan. Opmerkelijker was misschien wel de uitslag van GVVV tegen Rijnsburgse Boys: 6-5. Zschusschenen Van Riel scoorden namens IJsselmeervogels. Ignacio had namens AFC bij een 1-0 stand nog de gelijkmaker gemaakt. IJsselmeervogels sluit het seizoen in de tweede Divisie af met de derde plek. .

Laatste wedstrijd Spakenburg: 1-1

Jordi Bitter heeft ervoor gezorgd dat Spakenburg het seizoen niet afsloot met een nederlaag. In het duel met HHC Hardenberg maakte hij in de laatste minuut de gelijkmaker: 1-1. Een kwartier voor tijdhad Reinders Hardenberg nog op 1-0 voorsprong gebracht. De spelers van Spakenburg kunnen nu op vakantie. Ze zijn negende geworden op de ranglijst

Slechte generale voor Eemdijk

In de Derde Divisie A heeft Eemdijk het reguliere seizoen afgesloten met een 4-0 nederlaag tegen Noordwijk. DOVO verloor het laatste duel van het seizoen ook. Degradant De Dijk was in een doelpuntenspektakelmet 4-3 te sterk. Roshanali, James, Wendt en Akachau scoorden namens Noordwijk tegen Eemdijk. De ploeg van Ruud van de Geest sluit het seizoen af als vijftiende en kan zich nu helemaal gaan richten op de nacompetitie, waarin het gaat vechten om lijfsbehoud. Ze stromen in de tweede ronde in. Die wedstrijden vinden plaats tussen 4 en 10 juni. Bij het duel tussen DOVO en het al gedegradeerde De Dijk was het getouwtrek. Eerst bracht Joshua Patrick DOVO op 0-1 voorsprong. Vervolgens ging De Dijk eroverheen en werd het 2-1 voor de thuisploeg. Joshua Patrick gaf weer gas en maakte namens DOVO de 2-3 en 3-3. Dat was voor Patrick, die zijn laatste wedstrijd speelde voor de Veenendalers, zijn 37e treffer van het seizoen. Toch waren die treffers van Patrick niet genoeg. De Dijk wist er nog twee in te prikken en zo met 4-3 te winnen. DOVO sluit het seizoen af als elfde in de Derde Divisie A.

Transformatiehuisje in de clubkleuren

Een transformatorhuisje naast de voetbalvelden van IJsselmeervogels en Spakenburg in Bunschoten-Spakenburg is door vandalen met verf bewerkt. Het huisje was van de week juist blauw en rood geschilderd,om het fans van beide voetbalclubs naar de zin te maken. Blijkbaar was niet iedereen tevreden met het gebaar maar wie er achter de actie zit, is onduidelijk: beide kanten van het huisje zijn besmeurd. Op de rode kant van IJsselmeervogels is een scheldwoord gekliederd, gevolgd door de term 'Nazz', mogelijk een verwijzing naar supportersvereniging N.A.S. van IJsselmeervogels. Aan de kant van Spakenburg is met grote witte letters 'VV IJs' geverfd, een verwijzing naar de roden. Sportpark De Westmaat is de thuisbasis van voetbalclubs Spakenburg en IJsselmeervogels. Deze twee clubs zijn aartsrivalen van elkaar.

Auto in de sloot een raadsel

Op de Bisschopsweg nabij Bunschoten-Spakenburg is zaterdagmorgen een auto in de sloot aangetroffen. Toen de auto door getuigen werd gevonden, zat er niemand meer in. Aanvankelijk was het dan ook een raadselwat er was gebeurd. Later meldde de vermoedelijke bestuurder zich op de plaats van het ongeval, hij kwam met een vriend aangereden in een tweede auto. Daar is de man aangehouden door de politie, er zou geen drank in het spel zijn. Voor zover bekend heeft de bestuurder geen letsel opgelopen.

Verloren en gevonden

GEVONDEN * 1 huissleutel aan ringetje met rood label met tekst * bruin mapje CB met 5 sleutels aan ringetjes met paars label met tekst * Gazelle damesfiets licht met donkergroen, vlinderstuur met rodebel * Telefoon Sony Xperia VERLOREN *zwarte portemonnee met veel pasjes *zwarte portemonnee met o.a. ING-pas en kleingeld *bruine zonnebril Persol in zwarte koker *zilveren vierkante oorsteker met motief *zwarte Moto G5 in zwart hoesje *toegangspas Ziggo *kamersleutel verpleeghuis De Haven U kunt gevonden voorwerpen bezorgen in het gemeentehuis van Bunschoten, Stadsspui 1. Deze balie is geopend ma-do 8.30-16.30 uur. Op vrijdag van 8.30-12.00 uur. U kunt daar ook terecht wanneer u een voorwerp mist. Voor meer informatie kunt u bellen met: 033 - 299 14 11